Samtal: Stadshuset 100 år som nationalmonument

Datum:

Tid: 14.00–14.30

Plats: Antikmässan, Älvsjö

Henrik Nerlund föresläser om Stadshusets 100 år som nationalmonument och kommunhus på Antikmässan.

Stockholms stadshus fyller 100 år som nationalmonument och kommunhus. Arkitekturhistoriker Henrik Nerlund föreläser om det dramatiska skeende då byggnaden kom till och hur den blev hem för den nya demokratin. Från detalj till helhet uttrycker Stadshuset samtidigt både vardag och fest. Följ med på en promenad genom ett arkitektoniskt mästerverk som med sina tre kronor kom att bli en symbol för hela Sverige. 

Föredraget hålls av Henrik Nerlund, arkitekturhistoriker och sekreterare i Skönhetsrådet. 

Antikmässan 912 mars 2023

Botanisera dig bland antikviteter, vintage, modern design, konst, kuriosa och byggnadsvård. Antikmässan är Nordens största antikmarknad med inspirerande utställningar och ett fullspäckat scenprogram med författare, influencers och kända profiler inom antikbranschen föreläser.

Antikmässan hålls på Stockholmsmässan i Älvjö.

Mer om mässan, programmet och biljetter på Antikmässans webbplats.

Stadshuset 100 år 

Den 23 juni 2023 fyller Stadshuset 100 år. Under jubileumsåret nästa år passar vi på att lyfta och hylla de många olika skepnader huset har. Det blir en mängd olika aktiviteter, och extra mycket firande under födelsedagsveckan i juni. Kalendariet växer fram på Stadshusets webbplats.

Den här programpunkten har redan ägt rum

Vi firar Stadshusets 100-årsjubileum under hela året. Du hittar kommande aktiviteter och evenemang i Stadshusets kalendarium.