Kompasshuset: Prova på-orientering i Stadshuset

Datum:

Tid:

Plats: Stadshuset

Stadshuset blir Kompasshuset! Upplev labyrintorientering i Blå hallen, orienteringsskytte på Borgargården och orienteringstävlingen runt Stadshuset.

Sporten orientering går ut på att med hjälp av karta och kompass besöka ett antal kontroller på kortast möjliga tid. Tillsammans med Stockholms orienteringsförbund förvandlar vi Stadshuset till en unik orienteringsarena! 

I pampiga Blå hallen finns en orienteringslabyrint med kontroller. Hur snabbt kan du med hjälp av en karta ta dig igenom den? På Borgargården kan du prova på orienteringsskytte. Alla är välkomna, både vana orienterare och den nyfikne som vill prova på.

Det är fri entré till evenemanget och det är drop in till prova på-aktiviteterna. Skyttet är från 10 år och uppåt. Aktiviteterna utomhus börjar klockan 13.00 och klockan 14.00 öppnar orienteringslabyrinten i Blå hallen. 

Stadshussprinten

Samtidigt pågår Stadshussprinten för den rutinerade orienteraren. Det är orienteringstävling på en micro-sprintbana i området runt Stadshuset. Läs mer om hur du kan delta på Stockholms orienteringsförbunds webbplats.

Välkommen till årets häftigaste orienteringseftermiddag!

Stadshusorienteringen

Är du sugen på mer orientering? Nu kan du också orientera dig runt Riddarfjärden och upptäcka berättelser ur Stockholms historia.

Sträckan runt Riddarfjärden är åtta kilometer och det finns 23 kontroller. Du kan välja att ta en eller flera kontroller och du kan anpassa rutten helt så som du vill ha den. 

Stadshusorienteringen pågår den 23 maj–23 september 2023.

 

Den här programpunkten har redan ägt rum

Vi firar Stadshusets 100-årsjubileum under hela året. Du hittar kommande aktiviteter och evenemang i Stadshusets kalendarium.