Nobel Calling i Stadshuset – familjevisning av Blå hallen och Gyllene salen

Datum:

Tid: Visningen sker 10.00–10.30

Plats: Stadshuset

Kom till Stadshuset och känn dig som en Nobelpristagare! Gå en familjevisning under Nobel Calling och upplev salarna där Nobelpristagarna hyllas: Blå hallen och Gyllene salen.

Många förknippar Stadshuset med Nobelpriset eftersom Nobelbanketten äger rum här varje år. I Blå hallen hyllas Nobelpristagarna under banketten och i Gyllene salen, med de 18 miljoner gyllene mosaikbitarna, dansar gästerna efter middagen.

På familjevisningen under Nobel Calling visar vi båda de magnifika bankettsalarna. Precis som alla Nobelpristagare får barnen varsin Nobelmedalj, och precis som Nobelpristagarna får alla barn skrida nerför den pampiga trappan i Blå hallen.

Familjevisningen är riktad till barn mellan 5–10 år och tar ca 30 minuter.

Biljettpris

Vuxen: 140 kronor
Pensionär/student: 120 kronor
Ungdom 7–19 år: gratis
Barn 0–6 år: gratis

Biljetter köps på plats samma dag. 

Nobel Calling

Nobelpriset delas ut till insatser som gjort störst nytta för mänskligheten, och i början av oktober riktas världens blickar mot Stockholm när årets Nobelpristagare tillkännages. Det uppmärksammas med inspirerande programpunkter och aktiviteter som hyllar kreativiteten under Nobel Calling Stockholm. 

Så var med och fira framsteg, nya idéer och upptäckter. Det blir crash course i årets Nobelpriser, samtal med Nobelpristagare, du kan besöka världsledande labb, känna dig som en Nobelpristagare i Blå hallen, ta del av samtal om litteratur, fred och mycket mer. Aktiviteter över hela stan för stora och små.

Se hela programmet på Nobel Callings webbplats.