Nobel Calling i Stadshuset – Skolhuset

Datum:

Tid: Olika tider

Plats: Stadshuset

Stockholms stadshus firar 100 år och förvandlas till Skolhuset när alla stadens skolelever födda 2008 bjuds in till en kostnadsfri skolvisning. Under Nobel Calling fokuserar vi på Nobelpriserna!

Stockholms stadshus är den lokala demokratins hjärta, och beslut som fattas här påverkar elevernas vardag, både idag och i framtiden. Under Stadshusets jubileumsår 2023 bjuds alla elever födda 2008 i Stockholms stad in till Stadshuset för en kostnadsfri skolvisning.

Under besöket i Stadshuset lär sig eleverna bland annat om husets historia och om det demokratiska systemet. På visningarna under Nobel Calling får eleverna dessutom höra om Nobelprisen på den plats där Nobelpristagarna hyllas under Nobelbanketten.

Nobel Calling

Nobelpriset delas ut till insatser som gjort störst nytta för mänskligheten, och i början av oktober riktas världens blickar mot Stockholm när årets Nobelpristagare tillkännages. Det uppmärksammas med inspirerande programpunkter och aktiviteter som hyllar kreativiteten under Nobel Calling Stockholm. 

Så var med och fira framsteg, nya idéer och upptäckter. Det blir crash course i årets Nobelpriser, samtal med Nobelpristagare, du kan besöka världsledande labb, känna dig som en Nobelpristagare i Blå hallen, ta del av samtal om litteratur, fred och mycket mer. Aktiviteter över hela stan för stora och små.

Se hela programmet på Nobel Callings webbplats.