Klassiskt i Blå hallen med Orkesterskolan och Folkoperan

Datum:

Tid: 14.00–15.00. Insläpp från klockan 13.15.

Plats: Stadshuset

Pris: Gratis

Stadshuset förvandlas till ett konserthus när morgondagens stjärnor tillsammans med professionella musiker bjuder in till en konsert med klassisk musik. Det blir toner från världens alla hörn framförda av ungdomar från stadens alla hörn.

Stadshuset fyller 100 år och det firar vi med en symfonisk orkesterkonsert. Orkesterskolan, med unga musiker från hela Stockholm, intar därför Stadshuset och Blå hallen den 26 november klockan 14.00.

Våra unga stjärnor tar med sig Folkoperans orkester och bjuder på en musikalisk resa för att fira Stadshuset. Det blir toner från Tyskland, Finland, Ryssland, Frankrike och Sverige och vi får höra musik av Johannes Brahms, Marc-Antoine Charpentier, Jean Sibelius, Dimitri Sjostakovitj, Georges Bizet och Lars-Erik Larsson.

Konferencier är Eric Schüldt.

Biljetter

Biljetterna till konserten är slut. 

Program

Folkoperans stråkorkester

 • Dimitrij Sjostakovitj Kammarsymfoni i c-moll, op. 110a

Kulturskolans orkesterskolas centrala orkester

 • Georges Bizet Preludium, Aragonaise och Habanera ur ”Carmen”
  Arr: Richard Meyer
 • Marc-Antoine Charpentier Te Deum Prelude
  Arr: Ludwig Joseph Mahler
 • Lars-Erik Larsson Epilog ur ”En vintersaga”, op. 18

Folkoperan och centrala orkestern

 • Jean Sibelius Andante Festivo
 • Johannes Brahms Ungersk dans nr. 5
  Arr: Roy Philippe

Medverkande

 • Orkesterskolans Centrala Orkestern
 • Folkoperans stråkensemble
 • Martin Thorell, dirigent
 • Teo Hillberg, dirigent
 • Eric Schüldt, konferencier

Efter konserten: Brasskafé på Ragnars skafferi

Har du inte fått nog av musik? Gå förbi Ragnars Skafferi efter konserten och lyssna till ensemblen STHLM Youth Brass över en fika. Gruppen är en del av Kulturskolan i Bromma.

Brasskaféet pågår klockan 15.00–17.00.

Orkesterskolan – en del av Kulturskolan Stockholm

Kulturskolans orkesterskola utvecklar barn och unga till orkestermusiker. Instrumentalspel ska vara något som alla barn och unga upplever som lättillgängligt och möjligt – alla barn och unga har rätt till ett konstnärligt uttryck och att utvecklas musikaliskt. Cirka 2 000 unga musiker deltar i verksamheten och stadsdelarna Skärholmen, Järva och Farsta är därmed fulla av unga människor som spelar trumpet, fiol, valthorn och kontrabas.

Vid konserten i Blå hallen medverkar Centrala Orkestern, som är en av Orkesterskolans symfoniorkestrar. Musikerna kommer från Stockholms alla delar – Bredäng, Bromma, Kista, Kungsholmen, Rinkeby, Vårberg med flera och varje vecka samlas de på Fridhemsplan för att spela västerländsk konstmusik.

Folkoperans stråkensemble                            

Folkoperan är operahuset på Södermalm i Stockholm. Orkesterskolan och Folkoperan samverkar inom Folkoperans talangprogram som syftar till att utveckla unga talanger. Den gemensamma strävan är att öka både tillväxten och mångfalden på landets scener och salonger.