Nyårsdagskonsert i Stadshuset

Datum:

Tid: 14.00 och 16.00

Plats: Stadshuset

Pris: Gratis

Välkomna in det nya året med färgsprakande orgelkonserter i Blå hallen.

Vi är glada över att få hälsa välkommen till de traditionella nyårskonserterna i Stadshuset den 1 januari. Med stämningsfull musik på Sveriges största orgel firar vi tillsammans in det nya året.

Organisten Anna Lapwood presenterar ett program med atmosfäriska klanger där svallande symfonisk musik från 1900-talets första hälft blandas med både modern science fiction och traditionell svensk folkmusik.

Biljetter

Nyårskonserterna sker den 1 januari 2024 klockan 14.00 och 16.00.

  • Konserterna är gratis.
  • Biljetter hämtas 27–30 december i Stadshusshopen. Det är först till kvarn.
  • Shopen är öppen klockan 8.30–16.30.
  • Max fyra biljetter per person.
  • Platserna i Blå hallen är onumrerade.

Kontakta Stadshuset om du har frågor.
E-post: cityhallevent@stockholm.se

Program

Litanies
Jehan Alain 1911-1940

Elf on a Moonbeam
Florence Price 1887-1953

Stay (från filmen Interstellar)
Hans Zimmer f. 1967

Gammal fäbodpsalm från Dalarna
Oskar Lindberg 1887-1955

Cornfield Chase (från filmen Interstellar)
Hans Zimmer f. 1967

Clair de Lune
Claude Debussy 1862-1918

No Time for Caution (från filmen Interstellar)
Hans Zimmer f. 1967

Prélude et Fugue sur le nom d’Alain
Maurice Duruflé 1902-1986

Lär känna organisten

Anna Lapwood (f.1995) är en brittisk organist, körledare och programledare för TV och radio. 2016 utsågs hon till musikdirektör vid Pembroke College, Cambridge, där hon blev en av de yngsta någonsin att dirigera en Oxford- eller Cambridge University College-kör. Sedan 2022 är hon även Associate Artist i Royal Albert Hall i London. Anna har släppt flera skivor med orgel och körmusik men har också nått en bred publik via sociala medier där hon har över en miljon följare.

Annas passion för orgeln matchas av hennes uppdrag att stödja flickor och kvinnor i musik. Hon var den första kvinnan i Magdalen College Oxfords 560-åriga historia som tilldelades orgelstipendium och har sedan dess genomfört regelbundna orgelworkshops för unga musiker runt om i Storbritannien.

Hon är en stark förespråkare för musikutbildning och är dedikerad till att ge barn med olika bakgrunder tillgång till musik. Hennes engagemang för jämställdhet och mångfald är uppenbart i nästan alla aspekter av hennes liv och arbete. Efter att ha tillbringat åratal med att uppmuntras att "spela som en man", är Anna stolt över att se så många använda hennes hashtag #playlikeagirl.