Danshuset – dans i Stadshuset

Datum:

Tid: 20.00–01.00

Plats: Stadshuset

Pris: 300 kr

Stadshuset förvandlas till Danshuset. Vi spelar och du dansar!

Det har alltid dansats i Stadshuset. Nu fortsätter vi traditionen med två storslagna danskvällar i sensommarvärmen. Kapellmästare Stefan Brunzell bjuder tillsammans med Stadshusorkestern upp till dans och fyller Blå hallen med livemusik för alla danssugna. Ciceronen Peter Siepen leder dig igenom kvällen från dj-båset.

Vi dansar igenom decennierna

När vi slår upp portarna startar kvällen på svängigast möjliga sätt i rockabillyns tecken. Därefter transporterar vi dig till 60-talet och en balsal under storbandens storhetstid med swing och Sinatra.

Ingen danskväll är väl komplett utan dansband? Det blir 70-tal och styrdans för hela slanten. Sedan blir det självklart också disco, schlager och nedslag i ABBAs otroliga låtskatt. Vi dansar till de bästa partypärlorna helt enkelt.

När solen går ner förvandlas Blå hallen till nattklubb. Peter Siepen styr dansgolvet med hits från idag.

Foto: Henrik Trygg

Biljetter

Biljetterna till Danshuset köper du via webben och kostar 300 kronor per person. Åldersgräns 18 år.

Köpta biljetter kan returneras och blir då automatiskt tillgängliga för försäljning igen. Det finns ingen väntelista, utan det är först till kvarn.

Medverkande

Kvällens husband är Stadshushusorkestern under ledning av kapellmästare Stefan Brunzell. Han känns igen från Allsång på Skansen och har turnerat med många välkända artister. Kvällen till ära har han samlat ihop ett stort band bestående av gräddan av Sveriges musikerelit. De är väl rustade att ge varje epok det rätta soundet – från dåtid till nutid.

Peter Siepen är en mångsidig entertainer som började sin karriär som programledare och dj på tv under 90-talet. Med sin energi, garderob och snällhet lämnar han ingen oberörd. När Peter dj:ar är målet att få så många som möjligt att dansa och uppmanar dig som gäst att önska de låtar som gör dig glad.

Foto: Stefan Holm

Mat och dryck

Under danskvällarna finns det bar i Gyllene salen. Här serveras lättare rätter i form av svenska tapas, fika och självklart en mängd kylda drycker. Allt för att ni ska orka dansa kvällen lång!

Var ligger entrén och får jag ta med en väska?

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna inför ditt besök i Stadshuset. 

Kontakt

Om du har frågor kan du kontakta oss via e-post.

E-post: danshuset@stockholm.se