Parkteatern i Stadshusparken: Kristin Amparo tolkar Mercedes Sosa

Datum:

Tid:

Plats: Stadshuset

Pris: Gratis

Packa picknickkorgen! Parkteatern intar Stadshusparken med en konsert där Kristin Amparo och hennes vänner framför låtar från Mercedes Sosas låtskatt.

Sångerskan och musikern Kristin Amparo med band tar sig an den argentinska folksångerskan Mercedes Sosas legendariska repertoar. Passion, solidaritet och klassiska toner varvas i en hyllning till såväl en stark kvinnoröst som till ett odödligt musikaliskt arv.

”Den här musiken är full av kraft, poesi, passion och i den finner jag förtröstan. I tiden Mercedes levde speglas samma problematik vi ser i världen just här och nu. En ojämn fördelning av makt och resurser. En frånvaro av kunskap och redskap att med empati lösa konflikter.” – Kristin Amparo

Fri entré

Vi ställer upp bänkar i parken, och ni som har fritidsbåtar kommer kunna lyssna från vattnet. Föreställningen börjar klockan 19.00 och är cirka 50 minuter lång. Det är fri entré och inga biljetter krävs, men antal sittplatser på bänkarna är begränsade. Därför är det är först till kvarn som gäller, precis som vanligt på Parkteatern.

Medverkande

Kristin Amparo, sång 
Lili Zavala, slagverk och sång 
Oscar Calle Broberg, gitarrer och sång 
Mikael Augustsson, bandoneon 
Pablo Donaldo, gitarrer, slagverk och sång

Parkteatern – alltid under bar himmel

Varje sommar sedan 1942 bjuder Parkteatern på konserter, cirkus, dans och teater på utomhusscener, i parker och på ängar runt om i Stockholm. Helt gratis, utan biljetter och unikt i världen, som en allemansrätt till kulturupplevelser för alla åldrar.

Hela sommarens program hittar du på Parkteaterns webbplats. Du kan också hämta ett tryckt programblad i Kulturhuset Stadsteaterns biljettkassa vid Sergels torg.