Ett tornigt höstlov

Publicerad:

Uppdaterad:

Är du tokig i torn? Under höstlovet kan du rita eller bygga ditt eget torn på en workshop på ditt bibliotek. Vi öppnar också Stadshustornet speciellt för alla barn.

Tänk om Stadshuset hade sett annorlunda ut, med en helt annan typ av torn? Runt, krokigt, kortare eller längre?

Välkommen till ett bibliotek på höstlovet och skapa din egen variant av Stadshusets torn. På workshopen utgår vi från originalritningarna och från en 3D-printad miniatyrmodell av Stadshuset. Sedan är det fritt fram att skapa ditt eget torn av papper. När du har byggt tornet kan du sätta det på modellen och se hur Stadshuset skulle ha sett ut med ditt torn på.

Workshoparna arrangeras på flera olika bibliotek under höstlovet. De leds av arkitektstudenter eller av bibliotekarier och är kostnadsfria. Se på Stockholms stadsbiblioteks hemsida om du behöver boka en plats eller om det är drop-in på just ditt bibliotek.

Visste du att Stadshustornet väger lika mycket som 4000 T-Rex? Det är 106 meter högt och från toppen väntar en sagolik vy över hela staden. Vi håller Stadshustornet höstlovsöppet speciellt för alla barn så att du kan komma och titta. Orkar du klättra alla 365 trappsteg upp?

Höstlovets tornuppgångar är till för barnen. För att ge plats åt så många barn som möjligt får endast en vuxen per sällskap följa med.

  • En vuxen per sällskap.
  • Ta gärna på dig varma kläder så du inte fryser.
  • Tornuppgången tar cirka 35 minuter och passar bäst för barn från 5 år.
  • Tornuppgångar sker 30 oktober–5 november klockan 10.00, 11.00, 12.00 och 13.00.
  • Biljetterna köper du samma dag i Stadshusshopen. Det är begränsat antal och först till kvarn.

Barn 0-18 år: gratis
Vuxna: 90 kronor